Korumo Jewelry, tuttavallisemmin Korumo, on perustettu v.2011 Savonlinnassa.  

Korumoa pyörittää ja kultasepänvasaraa pajan puolella heiluttelee korumuotoilija Jonna Kärkkäinen; minä, tämän kirjoittaja. 

Koru- ja kultasepänalaa on opiskeltu eri puolilta ja eripuolilla maata. V. 2009 valmistuin Lahden muotoiluinstituutista Muotoilijaksi, koru- ja hopeamuotoilun pääaineesta. Voi niiden mahtavien ja lahjakkaiden opettajien oppeja yhäkin kaihoan! 

Mitä kaikkea Korumossa sitten tehdään? Kaikenlaisten koruasioiden valmistusta ja suunnittelua. Piirtämistä, laskemista ja mallien tekoa. Sormusten valmistusta, timanttien istuttamista (kiinnittämistä koruihin), korujen kiillotusta. Helmien punontaa, katkenneiden kaulaketjujen korjaamista, sormusten suurentamisia ja pienentämisiä. Omien korumallien ideointia. Materiaalien etsimistä toimittajilta, kaivertamista, sahaamista, valssaamista, viilaamista... jokainen päivä on seikkailu, sanoisin! 

Jokaisella suunnittelemallani korulla ja korumallilla on erilainen alku. Asiakastöissä lähtökohtana ovat usein asiakkaan omat toiveet materiaalin, muodon, mallin tai värin suhteen, sekä rajaukset mitä ei ainakaan saisi olla. 

Jos suunnittelun lähtökohtana on vain minä, alkuajatus voi hyvinkin useasti olla ”mitä ihanaa tai kaunista miä haluaisin tehä”! Inspiraationi ammennan kliseisesti luonnosta; en vain siitä mitä näen, vaan mitä tunnen ja koen. Voiko olla ihanampaa tunnetta kuin lempeä tuuli kasvoilla, tai oranssien vaahteranlehtien leijailu maahan? Kiiltävä ilmassa kimaltava pakkaslumi, tai auringonsäteet leikkimässä varjoleikkejä pitsiverhon läpi? Joistakin niistä ja aiemmin näkemästä ja kokemasta ne ideat sitten syntyvät. Ja ettei nyt ihan romantisoida liikaa, kyllä siihen ideoimiseen voi joskus kulua aika paljon kahvia, salmiakkia ja suklaata ja tietenkin, lyijykynää!

Toivottavasti sait vähän kiinni ajatuksistani ja toivottavasti pidät siitä, mitä näet näillä sivuilla. Kaikki mallit ovat omia suunnittelemiani ja valmistamiani. 

Jos haluat että valmistan sinulle jotakin ihanaa ja uniikkia, tai voin autella koruasioissa, niin otappa yhteyttä! Tai tule käymään putiikilla! 

Ihania päiviä just sulle!

-Jonna